Logo-Zorghuis-Oostende-100px

Gasten

Zorghuis Oostende

We zorgen voor een aangenaam verblijf!

Het zorghuis biedt tijdelijke ondersteuning aan gasten. De duur van een verblijf wordt bepaald in samenspraak met de gast, familie, coördinator en de betrokken hulpverlening.

We hanteren type kortverblijf.

De aanvraag voor een verblijf in het Zorghuis gebeurt via de oncoloog, huisarts, sociale dienst van het ziekenhuis of andere professionele doorverwijzers.

Om het verblijf perfect te kunnen voorbereiden is het noodzakelijk om een document aanvraag tot opname ingevuld terug te sturen naar Zorghuis Oostende VZW, Pater Pirelaan 5 8400 Oostende of via mail coordinatoren@zorghuisoostende.be

Bij eventuele vragen of opmerkingen wordt er overlegd met en beroep gedaan op de eigen huisarts en/of andere hulpverlening om de meest kwaliteitsvolle opvang te bieden. Indien de huisarts niet van Oostende is, werken we samen met huisartsen uit de buurt, steeds in samenspraak met de gast.

Onze vrijwilligers stellen geen medische of verzorgende handelingen. Hiervoor doen we beroep op thuisverpleging die langskomen bijvoorbeeld om te helpen bij het wassen, medicatie klaar te zetten of wondzorg toe te dienen.

Enkele praktische zaken:

  • Badjas en linnen wordt gratis ter beschikking gesteld. U dient dus enkel eigen toilet –en persoonlijk gerief mee te brengen.
  • Alle maaltijden, niet alcoholische dranken zijn inbegrepen in de dagprijs. Aangepaste voeding is mogelijk. De vrijwilligers zorgen regelmatig voor een extraatje.
  • Er wordt wekelijks gefactureerd. Bij aankomst wordt een voorschot gevraagd dat bij vertrek verrekend wordt met de laatste factuur.