top of page
 Zorghuis  
logo rond.png
 Oostende

De vrijwilligers zijn de hoeksteen van ons sociaal project. 

Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde mensen!

Heb je enkele uren vrij en wil je je tijd op een zinvolle manier voor anderen vrijmaken? Dan is vrijwilligerswerk binnen VZW Zorghuis Oostende misschien wel iets voor jou.

Als vrijwilliger sta je in voor de ondersteuning, opvang en/of begeleiding van alleenstaande patiënten met kanker, die te kampen hebben met ernstige bijwerkingen tijdens de oncologische behandeling. 

Er gewoon "zijn", een luisterend oor bieden, ondersteunen, zorg dragen voor het comfort van de gast, rust creëren, ... dat zijn de "kerntaken" van een vrijwilliger in het Zorghuis.

Meer in het bijzonder zijn volgende lichte huishoudelijke taken ook mogelijk: bereiden van maaltijden, de was en de strijk doen, het Zorghuis onderhouden, enz.

De prestatie gebeurt overdag en/of 's nachts, in de week en/of in het weekend.

Van onze vrijwilligers verwachten wij dat ze een goede dosis gezond verstand hebben en dat ze gemakkelijk contacten leggen met anderen.


Uiteraard zijn onze vrijwilligers gebonden door een geheimhoudingsplicht, dus discretie is een absolute must. Vanzelfsprekend wordt voor opleiding en de nodige begeleiding gezorgd. Vóór de start wordt ook een afsprakennota ondertekend door beide partijen. Zo ben je beschermd en verzekerd tijdens je activiteiten als vrijwilliger. 

Vrijwilligerswerk gebeurt … vrijwillig. Een vergoeding is dus in principe niet voorzien, maar we kunnen je wel garanderen dat je er rijk van wordt! Rijk aan ervaringen in omgaan met mensen, aan contacten met een toffe vrijwilligersploeg, enz... We beseffen dat vrijwilligers soms kosten moeten maken om hun vrijwilligerswerk op een optimale manier te beleven. Daarom is een kostenvergoeding mogelijk, zowel voor de nacht- als voor de dagprestaties. Meer info bij onze coördinator.

Geprikkeld? 

                          

stuur een mailtje naar coordinatoren@zorghuisoostende.be

of bel naar 0486/188382

Je wordt snel uitgenodigd voor een verkennend gesprek.

bottom of page